EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Без пътнически превози в Ген. Тошево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без пътнически превози в Ген. Тошево

mail16:05 | 06.08.2018прегледи 644 коментарикоментари 0


Без пътнически превози от днес са редица селища в община Генерал Тошево, съобщава кметската управа. Обслужването е преустановено по част от линиите в общинската и областната пътна схема, след като договорът между общината и фирма за превоз на пътници е изтекъл, а на обявената нова обществена поръчка за услугата не се е явил нито един кандидат. При създалата се ситуация общината е поискала от областната управа да бъде приложена спешна мярка. Областният управител Красимир Кирилов е разрешил обществената услуга за превоз на пътници по автобусните линии да се осъществи с пряко възлагане. И по тази процедура нито един от поканените превозвачи не е дал съгласие, посочват от общината.
Така от днес не се изпълняват маршрутните разписания от Генерал Тошево до крайграничното село Кардам, както и до Красен, Житен, Писарово, Преселенци, Спасово, Рогозина. Не пътуват в определени часове и автобуси от Генерал Тошево до Добрич.
Прекъсването на обществената услуга накърнява интересите на гражданите и от общината посочват, че ще търсят решение с всички механизми, които българското законодателство позволява.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972