EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без промени в бюджетните заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без промени в бюджетните заплати

mail18:19 | 10.02.2010прегледи 1794 коментарикоментари 1


Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди проект на постановление на Министерския съвет за заплатите в бюджетните организации и дейности, съобщи пресслужбата на МС. С проекта се предвижда, считано от 1 януари 2010 г.,
запазване на достигнатите нива на минималните и максималните размери на основните месечни заплати на заетите в държавната администрация.
Предвижда се също намаляване на разходите от републиканския бюджет за сметка на техническата помощ по оперативните програми за изплащане на допълнителни месечни възнаграждения на служителите, изпълняващи функции по управление на финансовата
помощ от Европейския съюз.
Представителите на синдикалните организации не подкрепиха предложеният проект за заплатите в бюджетните организации, за разлика от представителите на работодателските организации. По време на заседанието е взето решение за определяне на срок - края на април 2010 г., за отчитане на извършеното от работните групи на синдикати и работодателски организации по изготвянето на споразумения за регулиране на надомния труд, работата от разстояние и дейността на агенциите за временна заетост.


 
Коментари
 
plamen simeonov - 10-02-2010 г. 21:49:37

za kakvi sindikati stava duma,kato te otdavna sa martvi.obslujvat samo partiini interesi.garcite ni davat primer za sindikalna deinost. da se pou4im.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg