EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без опаши на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без опаши на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево?

mail16:03 | 23.11.2018прегледи 946 коментарикоментари 0


Отговорни представители от двете страни на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево на турско-българската граница са се ангажирали с взаимни действия за премахване на опашките от чакащи тирове, които са сериозен проблем както за Турция, така и за България. Това заяви директорът на турската генерална дирекция "Митници" към министерството на търговията Мустафа Гюмюш след приключване на разговорите между делегации от двете страни на граничния пункт. Гюмюш посочи, че този проблем е бил поставен на обсъждане и при посещението на турския министър на търговията Рухсар Пекджан в София преди дни в разговорите с българската страна, предава БТА.

Преди София турската министърка е посетила ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево и ГКПП Хамзабейли/Лесово, за да се запознае на място с проблемите. Отговорни представители на митническата управа от Турция начело с турския директор на митниците Мустафа Гюмюш и на България начело с директора на Агенция "Митници" Георги Костов са посетили двете страни на граничния пункт - Капитан Андреево и Капъкуле.

"Проведохме много съдържателни разговори. Обсъдихме подробно и конкретно всички проблеми, както от наша, така и от българска страна, поради които опашките по ГКПП-тата представляват много сериозен проблем, договорихме важни инициативи. Вярвам, че в резултат на мерките, които ще предприемем, ще се прекратят опашките по границите и те ще останат в миналото", посочи турският директор.

По думите на Георги Костов с около 30% е било ускорено митническото обслужване и преминаването на ГКПП Капитан Андреево.

"Показахме на турските си колеги двата нови перона и двата кантара, които предстои да открием на нашия граничен пункт. Това е много важно, защото смятаме, че така ще ускорим още повече преминаванията и няма да има натрупвания. Подготвен е и персоналът за тяхното обслужване", отбеляза Костов. Той добави, че са били взети и много важни решения по отношение на електронното обслужване на документацията на тировете, преминаващи през България на път към Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144