EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Без ограничения в санирането

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без ограничения в санирането

mail06:20 | 19.11.2019прегледи 1010 коментарикоментари 0


Отпада ограничението за финансиране само на сгради с до 35 самостоятелни обекта и така се разширява обхватът на допустимите за саниране жилищни блокове в по-малките общини бенефициенти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Това ще стане възможно в края на месец ноември, когато ще бъде обявена третата процедура по програмата за енергийна ефективност в периферните райони. Тогава насоките за кандидатстване по нея ще бъдат публикувани на интернет страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на оперативната програма.

28 са общините, които могат да кандидатстват с проекти за повишаване на енергийната ефективност в жилищни и административни сгради. Допустими кандидати са: Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Ивайловград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Свиленград, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан и Червен бряг.

С отпадането на досегашното ограничение за финансиране на многофамилни жилищни сгради с до 35 самостоятелни обекта ще се облагодетелстват повече крайни домакинства. Така ефектът от изпълнението на проектите ще се усети от повече хора.

 До момента по предходните две процедури по програмата са сключени 202 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 188 млн. лева. Чрез тях се реализират мерки за подобряване на енергийната ефективност на общо 683 сгради в 28-те общини.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg