EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без милост за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без милост за Гърция

mail17:15 | 15.06.2012прегледи 603 коментарикоментари 0


Не може и дума да става за смекчаване на условията за помощ на Гърция, според президента на Бундесбанк (Bundesbank) Йенс Вайдман, цитиран от Франс прес. В интервю за испанския в. "Паис" той не изключи възможността от излизане на страната от еврозоната.
"Гърция получи повече помощ от другите страни. Да се смекчава тази и без това олекотена програма не може да бъде възможен вариант", посочи Вайдман два дни преди жизненоважни избори в страната. "Мисля, че това би било опасна стратегия. Това ще засегне страните, които прилагат много прилежно реформите", изтъкна той. Вайдман подчерта, че "предпочита" Гърция да остане в еврозоната, отказвайки да "спекулира" по въпроса.
При все това, "неизпълнението на споразуменията води до спиране на финансирането. А това би могло да има отражение върху шансовете за оставане в еврозоната", допълни той.
"Ако Гърция реши да излезе, отражението от подобно решение  със сигурност би било по-лошо за Гърция, отколкото за другите", предупреди германският централен банкер.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg