EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без двойното данъчно облагане

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без двойното данъчно облагане

mail15:30 | 11.11.2011прегледи 1040 коментарикоментари 0


Европейската комисия иска да премахне двойното данъчно облагане на компаниите и домакинствата в Европейския съюз, тъй като според нея тази практика противоречи на единния пазар и е пречка за конкуренцията, предаде Франс прес. "Трябва да бъдем в състояние да отправим това послание до гражданите, компаниите и търговските партньори: Европейският съюз не облага два пъти с данък", посочи европейският комисар за митническата и данъчна политика и борбата с измамите Алгирдас
Шемета, цитиран в комюнике. Двойното данъчно облагане, което не е забранено от европейските договори, се изразява например в това, че дадена компания плаща данък в две страни за едни и същи приходи,освен ако страните са сключили споразумение против двойното данъчно облагане. Комисията прие днес текст, в който предлага някои подобрения в тази сфера.
По-специално Брюксел предвижда да се промени директивата за трансграничните плащания на лихви и сметки, за да се избегне двойно таксуване. Освен това комисията иска да насърчи страните, които нямат споразумения срещу двойното данъчно облагане да подпишат такива конвенции. Предвижда се и съставяне на кодекс на поведение, позволяващ да се избягват противоречиви интерпретации по тези въпроси между отделните страни членки. Комисията иска и да усъвършенства решаването на спорни въпроси по отношение на двойното данъчно облагане в ЕС. Скоро ЕК ще се произнесе и за възможни решения на проблеми за двойно облагане с данък наследство в различни страни от ЕС. Комисията иска в същото време да се избегне обратният ефект, а именно граждани или компании да избягват данъци, посочвайки адрес в две или повече страни.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161