EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бежанците в Швейцария ще плащат престоя си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бежанците в Швейцария ще плащат престоя си

mail07:45 | 16.01.2016прегледи 4186 коментарикоментари 0


Бежанците, пристигащи в Швейцария, ще трябва да предадат на държавата всичките си вещи на стойност над хиляда швейцарски франка, за да помогната за изплащането на своите разходи, съобщава Reuters, като се позовава на швейцарската телевизия SRF.
Телевизията в четвъртък е излъчила репортаж, в който показва документ, получен от сирийски бежанец. Според документа, той трябва да предаде на властите повече от половината пари в брой, спестени от семейството му, след като е платил на трафиканти да им помогнат да достигнат алпийската държава. Репортажът е показал информационна брошура за бежанци която гласи: „Ако имате собственост на стойност повече от 1 000 швейцарски франка, при пристигането си в бежански център вие трябва да предадете тези финансови средства в замяна на разписка“.
Според излъчения материал на SRF, швейцарският Държавен секретариат за миграцията (SEM) е определил мярката като законна. От SEM са заявили, че законът задължава просителите на убежище и бежанците да допринасят, когато е възможно, за покриването на разходите по обработването на техните заявления и получаването на социална помощ.
Представители на неправителствени организации определят подобна практика като несправедлива и са на мнение, че тя трябва да бъде променена.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg