EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бежанец-сириец взриви бомба в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бежанец-сириец взриви бомба в Германия

mail07:05 | 25.07.2016прегледи 878 коментарикоментари 0


Взрив разтърси германския град Ансбах, намиращ се в близост до Нюрнберг, провинция Бавария. Той е избухнал пред ресторант Eugens Weinstubе. Той се намира пред входа на територията на културния център Reitbahn, като в момента на взрива там е приключвал концерт, провеждан в рамките на тридневен музикален фестивал. В този момент около 2,5 хил. души са се разотивали от мястото, съобщава Фокус, като се позовава на немски медии.
В резултат на експлозията е загинал един човек, а 14 други са пострадали. Няма тежко ранени хора. Според полицията загиналият е нападателят, като все още не може да се твърди, че става въпрос за атентатор-самоубиец. Той е 27-годишен имигрант от Сирия, на който е било отказано убежище преди две години. Сириецът е бил известен на полицията във връзка с правонарушения, като два пъти е приеман в районната болница, заради опити за самоубийство, съобщи вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман на пресконференция, посветена на събитието. Херман е посетил мястото на взрива.
Над 200 служители на реда и 350 спасители и пожарникари са били разположени в Ансбах във връзка с атаката, която носи белезите на терористичен акт. Над града полети извършваше хеликоптер, но издирването на евентуални съучастници на извършителя е преустановено. Над 2 хил. души са евакуирани в резултат на действия та на властите, като музикалният фестивал в града е прекратен.
Властите съобщиха, че в близост до мястото на взрива е намерен телефон, който вероятно е принадлежал на нападателя.

Това е трети акт на насилие в Германия след като в петък в Мюнхен човек от арабски произход застреля 10 души, в неделя отново сириец закла с мачете млада жена и нападна полицаи в немски град. Човекът, убил жена с мачете в германския град Ройтлинген, е известен на силите на реда. Той е от Сирия и е кандидатствал за статут на бежанец в Германия, предаде РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на местната полиция.
Инцидентът е станал край автобусна спирка. След скандал с жена, младият мъж я нападнал с мачете. Полицията е задържала нападателя.
„Става дума за 21-годишен кандидат за статут на бежанец от Сирия“, се казва в съобщението на полицията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg