EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

БДЖ "Товарни превози" работят с Грузия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ "Товарни превози" работят с Грузия

mail12:08 | 10.02.2016прегледи 830 коментарикоментари 0


На проведеното пето заседание на Междуправителствената българо-грузинска комисия за търговско-икономическо и научно техническо сътрудничество в Тбилиси, Грузия, „БДЖ – Tоварни превози” ЕООД подписа Меморандум за сътрудничество с Trans Caucasus Terminals LLC. Това съобщиха от пресцентъра на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД. Дружеството е дъщерно на грузинските железници. С цел развитие на товарните превози между Европа и Азия през териториите на България и Грузия, двете страни се договориха активно да участват в преговорите за проекта на многостранно Споразумение за създаване на транспортен и транзитен коридор Персийски залив – Черно море.

Във връзка с участието на Грузия в инициативи за развитие на мултимодалния транспортен коридор от Китай за Европа през Транскаспийския маршрут, се обсъди възможността за включването на България през железопътно-фериботната връзка Варна – Иличевск – Поти/ Батуми или през пристанище Бургас.
В резултат на стартиралите по-рано преговори между „БДЖ – Товарни превози” ЕООД и Trans Caucasus Terminals LLC, се подписа Меморандум за разбирателство между двете компании, с цел развитие на взаимното сътрудничество и участие в различни инициативи и проекти в сферата на товарните превози. Също така, беше разгледана и възможността за присъединяването на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД към основаният в края на 2015 г. консорциум между големи транспортно-логистични компании от Китай, Азербайджан, Казахстан, Грузия и Турция (като асоцииран партньор) за превоз на товари от Китай за Европа по т.нар. Нов Път на коприната.


Тагове: БДЖ, Грузия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg