EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БДЖ- Deutsche Bahn: Билети за Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ- Deutsche Bahn: Билети за Европа

mail10:20 | 17.09.2011прегледи 1106 коментарикоментари 0


Клиентите на „Холдинг БДЖ” EAД вече могат да закупуват билети и резервации за международните влакове в Европа от новата система за продажба на Deutsche Bahn, която беше официално открита в София. Могат да се купуват билети и правят резервации за интерсити експресите ICЕ в Германия, френските влакове TGV, испанските влакове-стрели TALGO и EUROSTAR - влаковете, които пътуват в тунела под Ламанша. Всеки вид билет, който може да бъде закупен в Германия, вече може да бъде закупен и от България, което означава, че БДЖ има същите възможности както всяка германска гара.
За демонстрация на системата на изпълнителния директор на "Холдинг БДЖ" EAД Йордан Недев беше издаден билет до малко селце в Португалия - Ещурил в първа класа, самостоятелно. Служител в пътническото бюро му издаде билет София - Виена - Мюнхен - Париж - Мадрид - Лисабон - Ещурил. Билетът струва 1500 евро в едната посока.
Предоставената от страна на Deutsche Bahn възможност да имаме достъп до системата на една от най-големите железници в Европа е много голяма за българския потребител, смята Антоанета Гълъбова, мениджър в БДЖ. Тя ще позволи издаването на билети за влаковете по глобални цени. От друга страна не трябва да се забравя и фактът, че в Германия учат много български студенти и новата система ще им даде възможност да закупят удобна оферта за пътуване вътре в Германия, в случай че не ползват услугата за междуграничен превоз. Така че пътниците, които искат да посетят Германия, независимо с какъв билет, включително със самолет до някоя друга европейска страна, ще могат да продължат пътуването си с влак, като още в България си гарантират резервацията, а с това и пътуването до крайната цел.
Според Гълъбова с този договор България изпълнява и регламент за правата и задълженията на пътниците като предоставяме равна възможност на нашите с останалите европейски клиенти, ползващи железопътния транспорт. Агенциите на Deutsche Bahn са от две години на нашия пазар, но във връзка с преструктурирането на звената и обособяването на бюро за Източна Европа с център във Виена стана възможно официалното им откриване и в България. Малко бавно, но агенциите се установяват у нас и това се доказва от факта, че за осемте месеца на тази година има ръст на услугата с 30 на сто спрямо цялата 2010 година, отбелязва Антоанета Гълъбова. За обслужването на страните от Източна Европа Deutsche Bahn /DB/ има представителства на седем места в Европа, a на 48 места в Европа се продават билети на компанията. На интернет страницата на DB на десет езика могат да се закупуват билети он-лайн. Годишно германският железопътен превозвач превозва 1, 9 милиарда пътници. Ежедневно от гарите потеглят 27 хиляди пътнически влака. Какви ще са тенденциите у нас и дали ще ги достигнем е въпрос на време, политика и пари.

 


Тагове: БДЖ, билети
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg