EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ хотели по-скъпи през юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ хотели по-скъпи през юли

mail07:30 | 10.07.2013прегледи 813 коментарикоментари 0


Цените на хотелите в почти цяла Европа спадат през месец юли. Турция отново отчита едно от най-осезаемите намаления през настоящия месец, като средната цена за нощувка в двойна стая в Истанбул е спаднала с цели 25%. Гърция и България, от друга страна, са държавите с най-голямото повишение на средните хотелски цени, като увеличението спрямо юни достига съответно 29% и 23%. Това показват резултатите от последния хотелски ценови индекс на trivago (tHPI - trivago Hotel Price Index), който се изготвя всеки месец от търсачката за хотели www.trivago.bg.zoom_sss

През месец юли откриваме значителни намаления в средните цени на хотелите в почти цяла Европа. Най-големите ценови понижения са в Русия и Турция, където средните цени са спаднали с съответно с 20% и 18% за месец и 12% и 17% за година. Централна Европа, както и скандинавските страни, също отбелязват осезаеми намаления в цените.
За втори пореден месец, Гърция оглавява класацията с най-голямото ценово увеличение сред всички изследвани държави. Средната цена за хотелска нощувка в южната ни съседка достига 233 лв., като повишението спрямо юни е цели 29%.
Хотелите у нас също отчитат осезаемо увеличение в цените, като средната цена за нощувка в страната през юли нараства с 23% и достига 137 лв. България вече не оглавява класацията този месец със средно най-евтиното хотелско настаняване сред изследваните държави, а остава на трето място след Румъния и Полша, съответно с 121 лв. и 129 лв. за нощувка.zoom_sss

Сред изследваните български дестинации, черноморските градове и курорти отчитат най-осезаемите увеличения в цените в сравнение с предходния месец. Начело на класацията откриваме Слънчев Бряг, като средната цена за нощувка в курорта нараства с цели 47% и достига 164 лв. Св. Влас, Златни Пясъци и Несебър се нареждат плътно след Слънчев Бряг със значителни повишения в цените през месец юли.

В сравнение с юли миналата година, средните цени този месец в черноморските ни курорти са се увеличили значително. Изключение правят Созопол и Св. Св. Константин и Елена, където откриваме леки понижения. От друга страна, зимните ни дестинации отчитат осезаеми намаления спрямо миналия юли.
zoom_ssszoom_sss


Тагове: хотели, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg