EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

БГ униформи за охраната на Г-7

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ униформи за охраната на Г-7

mail09:27 | 23.06.2022прегледи 989 коментарикоментари 0


Българската фирма за производство на облекло "Дресмейкър" ООД изработва униформените панталони на немските елитни части, които ще извършат охраната на предстоящата годишна среща на върха на държавите членки на Г-7, съобщиха от Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК). Срещата на Г-7 ще се състои в периода 26-28 юни в замъка Елмау, намиращ се в баварските Алпи в близост до германско-австрийската граница. Фирмата е член на БАТОК.

За производството на специалните униформени панталони, фирмата е разполагала само с една работна седмица, в която нейните специалисти да се запознаят с модела – конструкция, изисквания, специфика и да предоставят в този срок готовите изделия. Въпреки богатия си опит в изработката на военни униформи за големите европейски  страни членки на НАТО, панталонът на немските елитни части се оказва съвсем нов модел с конструкция изцяло адаптирана към съвременните методи на охрана. Той изграден от 5 различни вида плат, всичките  от най-висок стандарт. Участват над 70 детайла, оформени в десетки малки и големи протектори и джобове. Използвани са различни типове и размери велкро, ципове и държачи. Повечето от шевовете са двойно усилени със специален негорим конец. Панталоните са вече в Германия, а немските партньори на "Дресмейкър" са останали изключително доволни от високото качество на изработка, постигнато благодарение на бързите и професионални действия на целия екип участвал в производството им.

Пловдивската фирма "Дресмейкър" развива своята производствена дейност в Асеновград, като дружеството наброява 130 човека. 

Фирмата е профилирана както в производството на военни и униформени изделия, така и в изработката на елегантни връхни и спортни облекла. През изтеклите пет години "Дресмейкър" е произвела стотици хиляди камуфлажни военни облекла за нуждите на немската, чешката, нидерландската, френската, норвежката, белгийската  и други европейски армии.

Една от най-интересните и авторитетни поръчки на компанията е от последната  година. Това е съвместен проект с нидерландска фирма, с която в началото на 2021 г. печелят търг за 3-годишно  производство и доставка на снежен камуфлаж директно за армиите на страните-членки на НАТО.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg