EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ софтуерна фирма спечели на SIMagine

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ софтуерна фирма спечели на SIMagine

mail16:40 | 19.10.2011прегледи 867 коментарикоментари 0


Българското софтуерно подразделение Сирма Мобайл е победител в категория „Best Mobile Internet Security Award“ (Най-добро постижение в сферата на сигурността на мобилния интернет) на престижното международно състезание за мобилни иновации SIMagine Awards 2011. Състезанието е ежегодна инициатива на сдружението SIMalliance, в което членуват и най-големите производители на СИМ карти в света - Giesecke & Devrient, Oberthur Technologies и Gemalto.
Церемонията по награждаването се състоя вчера в Куала Лумпур, Малайзия. Сирма Мобайл спечели конкурса със създадената от нея междинна платформа, която позволява на софтуерни разработчици от цял свят да разработват унифицирани SIM ToolKit (STK) приложения, които да бъдат успешно изпълнявани върху различни видове смарт карти за най-разнообразни цели като мобилни и картови разплащания, контрол на достъпа или управление на сертификати. Отличието е показателно за степента на иновативност на награденото решение и представлява сериозна референция за българската компания, при това в сфера с нарастващо значение като мобилната сигурност. Наградите SIMagine имат за цел да отличават именно най-добрите постижения в сферата на мобилните иновации в целия свят и са важна референция за качество, иновативност и добавена стойност за бизнеса.
Разработеното от Сирма Мобайл решение представлява API платформа (Application Programming Interface – интерфейс за създаване на приложения), която позволява на произволна софтуерна компания да създава версии на своите приложения за SIM карти, които да работят и на банкови карти, или други смарт карти за широк кръг от индустрии. Това улеснява независимите създатели на приложения, които до сега са разработвали своите програми единствено за SIM карти. С новата платформа те ще могат лесно да „пренасят“ приложенията си към смарт карти на различни производители, което отваря огромни нови възможности за използването им.
„Създадената от нас платформа има важно значение за бизнеса, тъй като на практика тя отваря пазара на смарт карти за външни разработчици на приложения и създава предпоставки за развитието на малкия и среден бизнес. Потенциални потребители на нашето решение са мобилни оператори, оператори на виртуални мобилни мрежи и различни други доставчици на услуги, работещи в сферата на решенията за смарткарти и SIM - карти“ - посочва Свилен Радичков, ръководител на проекта, спечелил отличието.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg