EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ с единствения в света център за дивеч

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ с единствения в света център за дивеч

mail16:10 | 20.01.2012прегледи 682 коментарикоментари 0


В България предстои изграждането на първия в света център с референтна лаборатория за диагностика и превенция на дивеча, информира БТА. Подписването на споразумението за изграждането му ще се състои в понеделник в Правец в присъствието на премиера Бойко Борисов, съобщи пред журналисти в Берлин днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Министърът е в германската столица за участие в международното изложение за земеделие и храни "Зелена седмица 2012". На срещата в Правец ще присъстват директорите на Световния ловен съвет и на Световната организация по опазване на животните, които за целта пристигат утре в България. Земеделският министър посочи, че в Световната организация по опазване на животните членуват общо 174 държави, почти колкото е членството в ООН.
Първият международен център за диагностика и превенция на дивеча, за създаването на който работим от две години, ще се построи с европейски средства и оборудване, съобщи министърът на земеделието. Той допълни, че центърът ще бъде управляван от чужденци, а София ще предостави сградата, в която институцията ще се помещава. Според министъра за страната ни обаче това е изключително престижно, защото се е преборила за мястото в конкуренцията на трийсет и няколко държави. Найденов не пожела да коментира аргументите, надделели в избора на страната ни, но отчете ползите от изграждането на лабораторията, сред които е и създаването на много работни места. По думите му центърът няма аналог в света освен един подобен в Канада. Когато подпишем споразумението, освен за диагностика на дивеча, лабораторията ще служи и за откриване на болести по домашните животни, каза още Мирослав Найденов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg