EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ Председателство: Лавандула и шалове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ Председателство: Лавандула и шалове

mail16:31 | 06.12.2017прегледи 11374 коментарикоментари 0


Министър Лиляна Павлова представи протоколните подаръци, които министерството подготви за всеки един от гостите на Българското председателство.
В пакетите с подаръците, които са брандирани с логото на Българското председателство и визуалната му идентичност, за дамите има предвиден шал, а за господата – вратовръзка. Както при всяко едно председателство, са подготвени и по-луксозни подаръци - ВИП, които са за министър-председатели, министри, заместник-министри, ръководители на делегациите, а вторият пакет е за всички останали делегати.
Луксозните шалове са копринени, а вторият вариант за дамите е фишу от вискоза. Всички са в три цвята, за да има разнообразие – в синьо, цветът на председателството, в по-бледо синьо и в пепел от рози. Визията на шаловете е направена от дизайнера на „Шевица“ Гергана Станкова, която за изготвянето й „стъпва“ върху логото на Българското председателство, вплитащо кирилицата и шевицата.
Логото е изобразено и върху вратовръзките.
Втората част от подаръчните комплекти включва монети, които ще бъдат показани през януари, тъй като са специална мисия на БНБ за 2018 г. Монетите също са два вида. ВИП гостите ще получат възпоменателна монета с логото на председателството, а за всички делегати е предвидена разменна монета от 2 лева, отново с логото на председателство.
Следващият компонент на подаръка е валидираната на 1 първи ноември т. г. с министър Ивайло Московски пощенска марка, която също е в лимитирана серия, за да има колекционерска стойност. За нея е изработен специален пощенски плик.
Всички подаръци – сред които два вида папки (една за по-обемни документи), тефтери, моливи химикалки, са брандирани и поставени в опаковки, също с визуалната идентичност на председателството.
Делегатите ще получат още: мобилно зарядно устройство за телефони и новият тип накрайник за зарядните устройства, стилизирани връзки за баджовете, а за ръководителите на делегации акредитацията ще е под формата на т.нар. пинове с магнит, които не пробождат дрехата.
С помощта на дарения от спонсори бяха осигурени допълнителни пакети с подаръци като например торбичка с ароматна лавандула, тъй като България вече е най-големият производител и износител на лавандула сред държавите-членки на ЕС. Ще им подарим и розово масло.
Първоначално у нас очаквахме близо 20 000 гости на председателството, но календарът със събитията постоянно се увеличава и броят им ще стигне 25 000. Освен за всички гости у нас, още над 18 000 подаръчни комплекта ще бъдат изпратени на Постоянното представителство на България, намиращо се в Брюксел и други 3000 са осигурени за посолствата ни.

Снимки: Фейсбук


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg