EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ предприемачи и студенти в Lean обучение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ предприемачи и студенти в Lean обучение

mail09:10 | 16.06.2011прегледи 1041 коментарикоментари 0


Какво представлява Lean философията за стартиране на бизнес, как да достигнем до потенциалния си пазар, стъпка по стъпка и да разберем в дълбочина нуждите на клиентите си – това са част от темите, които бяха във фокуса на първата в България конференция LeanSpark. В процентно съотношение една четвърт от посетителите бяха представители на офтуерни компании, също толкова – предприемачи, а делът на младите хора и студентите беше около 20 процента.
В основата на Lean концепцията са принципите за оптимизиране на бизнес процесите и създаване на повече стойност с по-малко ресурси. Lean Startup от своя страна представлява експериментално мислене, което стимулира предприемачите да тестват постоянно своята хипотеза и да трупат обратна връзка от клиентите още от първия ден. Следващата лекция представи на гостите т.нар. концепция customer development (развитие или разработване на клиентите) и описа, как стъпка по стъпка да достигаме до потенциалния си пазар и да осъзнаем в дълбочина нуждите на клиентите си.
Финалната част на конференцията разказа за казуси на технологични компании, като гостите имаха възможност да проследят развитието на две такива дружества - Buffer, стартиращ бизнес от Бирмингам, Великобритания и OVIA, международна компания, посветена на подобряване процесите в сектора на човешките ресурси, с офиси в Мексико, Лондон и Лос Анжелис. Специален гост на конференцията беше Десислава Бушнакова, издател на всички книги на Тойота за България, посветени на Lean мисленето, която разказа по вдъхновяващ начин как то може да се използва и в ежедневието

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg