EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ позиция за ЕКОФИН одобрена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ позиция за ЕКОФИН одобрена

mail10:10 | 25.04.2012прегледи 315 коментарикоментари 0


Правителството одобри позицията на България за участие в  заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и  финансови въпроси (ЕКОФИН), което ще се проведе на 2 май в  Брюксел. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.  На заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с
преразглеждане правилата за капиталовите изисквания. За България е важен въпросът за третирането на лев-евро деноминираните  експозиции. Българската позиция гласи, че голям брой важни  въпроси все още не са решени и не може да бъде постигнато  политическо съгласие по досието на този етап от преговорите.
Финансовите министри от ЕС ще разгледат Доклада за  застаряването на населението за 2012 г., който включва прогнози  за динамиката на публичните разходи за пенсии, дългосрочни  грижи, образование, обезщетения за безработица и здравеопазване. Съветът приканва заключенията от доклада, засягащи рисковете,  свързани с разходите за застаряване на населението при отделните държави-членки, да бъдат включени в прегледа в рамките на  Европейския семестър. На заседанието ЕКОФИН ще бъдат обсъдени Заключенията на  Съвета за краткосрочното финансиране на мерки за борба с  изменението на климата. Българската позиция е в подкрепа на  финансирането на "бърз старт" на борбата с климатичните промени.

 


Тагове: позиция, ЕКОФИН
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1055