EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ няма да помага на „двойкаджиите”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ няма да помага на „двойкаджиите”

mail16:50 | 19.12.2011прегледи 472 коментарикоментари 1


Днес българско време министрите на финансите на страните от Еврогрупата в разширен формат ще обсъдят в конферентен разговор последните промени в договора за Европейския стабилизационен механизъм и увеличаване на ресурса на Международния валутен фонд в контекста на европейската дългова криза, съобщи МФ.

България ще подкрепи предложението на държавите от Еврогрупата за въвеждане на правило за вземане на решения от страните по договора с 85% мнозинство в изключителни случаи. България не е страна по договора за Европейския стабилизационен механизъм и няма финансови обвързаности по него.

По предложението за увеличаване на капацитета на МВФ чрез сключване на двустранни споразумения България ще потвърди принципната си позиция, че няма да участва във финансирането на програми за подпомагане на финансово недисциплинирани държави.

През 2007 г. България изплати окончателно задълженията си към МВФ. България няма никакви финансови ангажименти към институцията и няма намерение да поема такива. Отношенията на България с Фонда се развиват по смисъла на общото сътрудничество на институцията с нейните членове, като се осъществяват годишни прегледи по изпълнението на макроикономическите показатели.

 


 
Коментари
 
Алипиева - 19-12-2011 г. 17:19:41

А какво е мнението на българското правителство за данъчната хармонизация?! Защото , Чехия, Полша и Унгария отхвърлиха тая точка, но ние нещо мълчим по въпроса! Май ще ни вдигат данъците и ще се оправдат, че споразумението което сме подписали го изисква!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162