EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ кораб по маршрута Варна-Кавказ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ кораб по маршрута Варна-Кавказ

mail14:30 | 02.03.2012прегледи 589 коментарикоментари 0


До края на годината по фериботната линия Варна-Кавказ ще тръгне още един кораб, който ще е собственост на българска компания, съобщи днес началникът на фериботния комплекс Веселин Маринов. По думите му има опция при наличие на достатъчно товари българските плавателните съдове също да станат два, колкото са
руските.
През миналата година по линията Варна-Кавказ са преминали общо 48 026 тона товари, 39 225 от които внос за България. За Русия са изнасяни най-много строителни материали, стъкло и дървени плоскости. При импорта най-големите количества са втечнен газ, нефтопродукти и зърнени храни. Маринов допълни, че български фирми вече имат дългосрочни договори за внос на пропан бутан по фериботната линия, като количествата на импорта постепенно се увеличават и има вероятност да достигнат до 10 хиляди тона на месец.
От началото на тази година количествата товари се увеличават като цяло, допълни Димитър Димитров, управител на компанията-корабен агент. В комплекса за два месеца са преминали около 25 хиляди тона, основно внос за България. Той допълни, че корабите по линията се движат с около 70 процента натовареност, което е много добър показател. Проблемът е, че съоръженията в комплекса се нуждаят от ремонт, каза още Веселин Маринов. По думите му, за да бъдат решени проблемите, са необходими 60 хиляди лева. Комплексът обаче все още е с трима собственици-държавни компании, и това затруднява осигуряването на средствата. Според Маринов многото собственици са пречка и за отдаването на комплекса на концесия.
 


Тагове: кораб, Варна, товар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044