EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ компании на изложение в Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ компании на изложение в Индия

mail14:45 | 17.10.2012прегледи 435 коментарикоментари 0


Български компании за производство на машини и оборудване за хранителната промишленост ще участват в международното техническо изложение India Engineering Sourcing Show 2013. Това беше договорено на среща на министър Делян Добрев с държавния министър на търговията и индустрията Джотирадитя Синдия. Целта е с оборудването си българките фирми да подпомогнат преработването на земеделската продукция в Индия. Страната е най-големият производител на мляко в света, втора е по производство на плодове и е на трето място в света по производство на зърнени култури, но много малка част от продукцията се използва в хранително-вкусовата промишленост.
Министър Добрев покани индийски компании да се представят на пролетния и есенния Пловдивски панаир. Очаква се на следващата сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която ще се проведе в София, министър Синдия да бъде придружаван от бизнес делегация.
Държавният министър на търговията и индустрията на Индия изказа възхищение от впечатляващите условия, които България предоставя за чуждестранните инвеститори с най-благоприятното данъчно облагане и инвестиционни стимули, като посочи, че България представлява мост за азиатски инвеститори към пазара на целия ЕС и това е сериозен потенциал за индийските компании. Той изказа мнение, че допускането от страна на индийското правителство на преки чужди инвестиции в размер до 51% в търговията на дребно в страната, би създало възможности за българските компании, които да навлязат на необятния индийски пазар.
По време на срещата бяха подписани Меморандум за разбирателство между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Националната корпорация за малките предприятия на Индия и Протокол от 17-та сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. С меморандума ще се насърчават бизнес контактите между малките и средни предприятия от двете страни и реализирането на проекти между България и Индия./МИЕТ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158