EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ биопродукти на „Зелена седмица 2012”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ биопродукти на „Зелена седмица 2012”

mail15:40 | 18.01.2012прегледи 625 коментарикоментари 0


Министърът на земеделието храните Мирослав Найденов ще открие българският щанд на световното изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството - „Зелена седмица 2012”, което ще отвори врати за посетители от 20 до 29 януари в Берлин, Германия. Българското участие на форума вече е традиция. Родното земеделско производство ще бъде представено пред над 900 хил. аудитория от Германия и целия свят. Акцентът на българското участие на настоящото издание на Зелената седмица за първи път е поставен върху био-производството и био-продуктите. Организатор на българското участие е Министерството на земеделието и храните.
Различни видове биопродукти - мед, орехови и кайсиеви ядки ще предостави фирмата „Герада-ГМ” ООД. Тя притежава богат набор от сертификати, съгласно стандартите за производство и качество на био-продуктите в Европейския Съюз, САЩ и Швейцария. За контрола върху качеството на продукцията се грижат Министерството на земеделието и храните, ДВСК и „Лакон Институт”- Германия.
В био-секцията на българския щанд посетителите ще могат да запознаят и с продуктите на следните фирми:
Хармоника (Био България) - млечни продукти; Ира Еко - билки и подправки;
Гимел- био-зеленчуци - домати и краставици; Крисмар – билки. Ще бъдат представени български вина, месни и млечни продукти, селекция от натурални и био- сушени плодове, мед и пчелните продукти. В ресторанта на българския щанд посетителите ще могат да дегустират най-вкусните специалитети от националната кухня, както и от някои от био-продуктите на фирмите участници.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg