EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ББР консултира 100 БГ фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ББР консултира 100 БГ фирми

mail10:45 | 22.04.2013прегледи 550 коментарикоментари 0


Над 100 български фирми от областта на хранително-вкусовата промишленост и земеделието получиха безплатни консултации за развитие и финасиране на бизнеса си от Българска банка за развитие. Експерти на финансовата институция взеха участие в среща-изложение, чиято цел беше да даде възможност на българските малки и средни производители да представят продуктите си пред големите търговски вериги в България. Събитието е по инициатива на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и се проведе в панаирния град Пловдив.
„Вратите на Българска банка за развитие са отворени и всички малки и средни предприятия могат да кандидатстват за финансиране на проектите си. Разполагаме с достатъчно ресурс за да подпомогнем българския бизнес“, каза главният изпълнителен директор на банката Асен Ягодин на откриването на събитието.

На срещата-изложение финансовата институция представи инициативата си „Партньори“ за подкрепа на различни браншове. В рамките на програмата ББР предоставя индивидуални консултации и финансиране при преференциални условия на членовете на 32 браншови и регионални организации. Чрез „Партньори“ банката може да отпусне кредити на обща стойност 150 млн. лв. Максималният размер на заемите е до 3 млн. лв., а срока е до 10 г. с до 2 г. гратисен период. Наскоро ББР намали лихвите по кредитите с до 1.5 на сто. Оборотно финансиране вече се предоставя от 6% до 7%, а инвестиционните кредити са отпускат с лихви от 7% до 7.5%.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg