EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ББР - опора на правителството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ББР - опора на правителството

mail12:45 | 17.03.2014прегледи 812 коментарикоментари 0


Българската банка за развитие предлага гъвкави схеми за новостартиращи предприятия. Това е казал министърът на финансите Петър Чобанов по време на семинара на ПГ на Коалиция за България с участието на премиера и министри в Боровец, съобщиха от правителствената пресслужба.
От самото начало на мандата съсредоточихме усилията върху бизнес климата и продължаваме намаляването и облекчаването на административните тежести, е заявил пред медиите в Боровец министър Чобанов. Той е напомнил, че са възстановили реда и нормалните процедури в приходните администрации по отношение на техните взаимоотношения с бизнеса и нормалното възстановяване в срок на ДДС.
Чобанов е изтъкнал, че се планира промотиране на новите продукти на Българската банка за развитие. "Има гъвкави схеми за новостартиращи предприятия, както и схема за експортно финансиране. Съвместно с ръководството на банката ще направя обиколка в регионите на страната и ще представим тези нови продукти", е казал министърът.
Той е отбелязал, че вече може да се говори за национална инвестиционна политика и за политика, реализирана с европейски средства. За европейските фондове Чобанов е казал, че годината
няма как да е нулева, тъй като трябва да бъдат усвоени по различните типове европейски програми 1,860 млрд. евро. За първи път от три години насам има реално раздвижване в икономиката и наемане на хора на устойчиви работни места, е посочила заместник-министърът на труда и социалната политика
Росица Янкова. По време на брифинга е станало ясно, че започва работа по програми, които през месец април ще осигурят 13 230 нови работни места.
Янкова е посочила, че Младежката гаранция е започнала от януари с национални средства, като досега са наети в реалния сектор 7000 младежи до 29 годишна възраст. Правителството води предварителни разговори с Брюксел да започне с национални средства мерките за новата оперативна програма "Човешки ресурси" още през юни, след което тези средства да бъдат възстановени, е казала тя.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039