EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Б.Б. Щяхме да асфалтираме и Лунната пътека

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Б.Б. Щяхме да асфалтираме и Лунната пътека

mail13:40 | 08.07.2011прегледи 467 коментарикоментари 0


Какво каза премиерът на заседанието на МС от 6 юли по въпроса за завода за боклук в София и за летище в Балчик, което трябва да стане от военно в гражданско. /извадки от стенограмата на МС/.
За завода за боклук и Станишев
Бойко Борисов: И между другото, където Станишев ходи да бере китки за завода за отпадъци, сега му пратете апликационната форма, че повече няма къде да бере китки. Там ще е заводът и депото. Успяха да направят цирка и там, но за съжаление повече няма да могат да го правят. Това са деструктивни хора, те гледат колкото се може повече да разрушават.
Вчера с Вежди Рашидов правихме едно съвещание на тема по културния туризъм какво възстановяваме. Те няма какво да кажат, за четири години да ни го посочат – ето това сме направили. Ако направят една социология на улицата, да ги питат какво направиха – аз мога да изброя поне 30-40 детски градини, Южна дъга, спортни зали, магистрали, каквото искаш. Те не могат да ни посочат нищо. А отчитаха три милиарда излишък. Вие представяте ли си Дянков да ми каже, че имаме три милиарда излишък? Ние ще асфалтираме и лунната пътека на морето. Аз само питам кметовете: къде са тези три милиарда някой да ми каже? Видяхте ли ги? Какво тук направиха? Три лева да са и ще се видят къде ги оставяш. Три милиарда къде са ги изхарчили - не знам. Царят направи поне чешмички. Поне има чешмички да отидеш да пиеш вода.

За летището в Балчик
Бойко Борисов За да няма повече коментари по тази тема: летище Балчик умишлено години наред не е пускано, за да може да има монопол на летище Варна и всички туристи за Северна България да минават през летище Варна. Първо, нямаме нито резервно гражданско летище, а когато има монопол в никакъв случай това не е хубаво. Това първо.
Местните оператори, собственици, хотелиери и бизнес с всички съм се срещал, даже бяхме и с министър Московски единия път, всички казват – никой нямаше кураж да го направи това, затова не е и правено. Така че считайте, че това е политическо решение, първо.
Второ, то е абсолютно гарантирано, че касае подобряване на бизнес услугата за туристическия сезон.
Трето, съм сигурен, че ще има инвестиционен интерес от големите оператори, защото знаете, че дори и към момента има монопол към возенето на морето. Услугата не е добра. И не създадем ли конкурентност, тя няма да бъде никога добра. Затова не искам да ми се шикалкави. Първо, то и така е буренясало, и така не се поддържа по никакъв начин. Аз нарочно веднъж кацнах на него, щеше да се разпадне самолетът. Сиреч, военните да не говорят приказки от типа, че това им е резервното, най-важното и какво ли не летище. Защото те по Конституция имат право, ако им трябва, да кацнат на което летище искат, както кацат на София. Така че не им е проблем на военните летището. Затова, Горанов, прехвърляте или част от парите, за да функционира летището, но незабавно се пуска дали концесия, дали като дойде Дянков говорете, го правим и го даваме тогава на концесия. Московски е вече пряко отговорен с днешното решение, ако искаш направи предприятие, каквото искате, имате експерти. Аз искам там да бъде гражданско летище, да се ползва от големи оператори, които да докарват туристи в Северна България. По-ясно как да го кажа.
Там искам да има гражданско летище. И хората да могат да избират къде да кацат. Да се намери сериозен оператор, който да гарантира всичко това. Това веднага ще активизира и собствениците на другите летища да си ги превърнат от селски кокошарници, каквито са в момента, в нормални летища.
Колеги, когато навремето спорехме в Общинския съвет в София и си купихме земята, сега 20 милиона ни възстанови Европейският съюз. Така че, това може да струва и 50 милиона, в момента, в който след това се даде на концесия или се даде да се оперира от някой, тези пари ще се върнат. Искате да ми кажете, че ние нямаме резерв от 30 милиона да ги вкараме да си направим летище и след това да си ги вземем от този, който ще дойде да ги управлява, това ли искате да ми кажете? Ще се замисля по някои други теми! Повече не искам коментар. Искам го напролет, май месец това летище да функционира за новия туристически сезон. И военните да могат също така да си кацат.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg