EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Б.Б.: Няма да позволя на младите хора да стоят на студа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Б.Б.: Няма да позволя на младите хора да стоят на студа

mail16:39 | 03.11.2010прегледи 404 коментарикоментари 0


До края на седмицата по сметките на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, Националната художествена академия и Национална музикална академия „Панчо Владигеров” ще бъдат преведени по 100 хил. лева.
Средствата ще бъдат предоставени на учебните заведения за разрешаване на част от социално-битовите им проблеми, свързани с отоплението. Това решение беше взето днес след разговор на министър-председателя Бойко Борисов и министрите Вежди Рашидов и Сергей Игнатов с ръководствата на трите ВУЗ-а. На срещата присъстваха и представители на Студентските съвети, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
„Няма да позволя на младите хора да стоят на студа. Подхождаме с разбиране съм всичките ви искания, на този етап можем да осигурим поне условия да учите и работите спокойно. Предстоят трудни месеци за правителството и за страната, но аз съм оптимист, че реформите ще бъдат доведени докрай и ще изведат страната ни от кризата”, подчерта премиерът Бойко Борисов.
Представителите на ръководствата на трите учебни заведения изразиха благодарност към министър-председателя и министрите. „Ценим високо жеста и бързата Ви реакция в много труден за нас момент, г-н премиер. Тези средства представляват сериозна и свежа глътка въздух на всички ни, за да може да продължим и да завършим нормално годината”, заяви заместник-ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев.
Председателят на Студентския съвет на театралната академия Тодор Димитров пое ангажимент пред министър-председателя да информира колегите си от трите ВУЗ-а за решението на кабинета. „Радвам се, че днес се осъществи тази среща. Най-хубавото е, че стигнахме до етапа на диалог – конструктивен, целенасочен и ясен. Вие имате волята, благодаря от името на студентите”, заяви още Тодоров.
„Това, което искаме да видим, е една съвместна работа между нас и отделните институции, министерства, университети и т.н. Има раздвижване на машината. Ние го виждаме в нашата работа, в това, което правим във ВУЗ-овете. Смятам, че машината ще се задвижи и ще успеем да използваме оптималния вариант от това действие”, добави Здравка Съботинова, студентка от Националната художествена академия.
Сумата от 300 хил. лева е резултат от спестени разходи от оптимизиране на ефективността на бюджета на Министерство на финансите. Предоставянето на средствата няма да повлияе пряко и/или косвено върху централния бюджет.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg