EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Батурина била разорена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Батурина била разорена

mail12:45 | 11.10.2010прегледи 928 коментарикоментари 0


Братът на Елена Батурина, съпруга на вече бившия кмет на Москва Юрий Лужков и управляваща компанията "Интеко", Виктор Батурин съобщи днес, че "Интеко" - не е в състояние да покрие дълговете си.
По думите на Батурин, натрупаните задължения вече превишават активите на компанията, съобщи електронното издание К2Капитал.
„Елена Батурина вече е разорена. Ако трябва да плати всичките си задължения, то няма да й стигнат - нито личните средства, нито тези на мъжа й,” коментира още Виктор Батурин, като подчерта, че не става дума за банкрут на компанията. „Не. За банкрут на компанията може да става дума само след съдебно решение. И банкрутът - това е един от начините за управление на активи. Аз не знам какви са намеренията на Елена Николаевна,” подчерта Батурин.
Елена е най-богатата рускиня със състояние от $2,9 млрд., като приходите са основно от компанията “Интеко”. “Интеко” е създадена от Батурина и Виктор през 1991 г. на паритетни начала. През 2005-а обаче двамата се разделят със скандал, като Елена взима 99 % от “Интеко”, а за брат й остават активи извън Москва, включително десетки хиляди декари земя.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg