EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Барозу: Нови ангажименти да поемат лидерите от Г-8

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барозу: Нови ангажименти да поемат лидерите от Г-8

mail19:09 | 06.07.2009прегледи 545 коментарикоментари 0


Във връзка със сегашното състояние на световната икономика Жозе Мануел Барозу ще призове Г-8 да изпрати ясен сигнал, че трябва да се даде отпор на натиска за прилагане на протекционизъм в търговията и инвестициите. На пресконференция днес той очерта позициите, които ще защитава на форума Европейската комисия в негово лице. Заедно с комисията Европейският съюз ще бъде представен в Акуила от шведското председателство на съюза и участващите в Г-8 държави - Германия, Франция, Великобритания и Италия.
Барозу смята да отправи също призив към правителствата, че заради тежките социални последствия от финансовата и икономическа криза, действията им трябва да следват лозунга "Хората на преден план". Идеята е да бъдат разработени такива политики в социалната област и трудовата заетост, които да защитават хората и да водят до създаване на по-справедлива световна икономическа рамка.
За борбата с климатичните промени Жозе Мануел Барозу смята да потвърди целта на Европейския съюз за поне 50 на сто намаление на вредните емисии в атмосферата до 2050 г. Всички развити страни трябва да имат готовност даже за 80-процентно
намаление, а развиващите се страни също трябва да положат необходимите усилия, ще заяви председателят на ЕК.
Тази година срещата на върха на Г-8 се свиква във време на особени изпитания. Европейският съюз предложи лидерство при справянето с предизвикателствата, проявили се от областта на контрола върху финансовите пазари, преминаващи през борбата с промените в климата и стигащи до световната търговия. Тази среща
на върха е подходящият момент за поемане на нови ангажименти, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg