EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Банско: Фестивали, кулинария, музика & спорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско: Фестивали, кулинария, музика & спорт

mail10:05 | 18.06.2021прегледи 2435 коментарикоментари 0


Фестивали, местна кулинария, много музика и спорт предвижда лятната програма на община Банско. Събитията, които ще направят лятото в курортния град колоритно, представиха на пресконференция кметът на общината Иван Кадев, директорът на Национален парк "Пирин" Росен Баненски, маркетинг директорът на ски зоната в Банско Иван Обрейков и Илияна Щерева от Асоциацията на фестивалите в България.
Банско е курорт на всички сезони и интересът към града е голям както през зимата, така и през лятото, посочи експертът "Връзки с обществеността" в общината Елка Обецанова. Самата програма стъпва на натрупания опит през годините и на организираните събития през лятото на 2020 година, каза кметът на курортната община Иван Кадев. Миналата година заложихме на традицията и на здравия разум, представихме един богат летен календар и посрещнахме хиляди гости, посочи градоначалникът. Съдържанието на тазгодишния летен календар е съобразено с посочените от Световната организация по туризъм нови тенденции, а именно преобладаващи индивидуални пътувания, свързани със събитийния туризъм до познати дестинации. Летните прояви в Банско включват традиционните културни вечери, "Филмомания под звездите" и "Банско филм фест", традиционните оперен и джаз фестивали в планинския град. Банско ще даде сцена и на "Пирински рок вечери", както и на Фестивал на балканското веселие, допълни Иван Кадев. Богата програма очаква и посетителите на кметство Добринище, също част от община Банско.
Ски зоната в планината над града за поредна година ще предложи редица летни атракции за малки и големи, сред които е най-дългата планинска водна пързалка на континента, обяви на пресконференцията маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков. Много спортни събития ще се проведат около града, голяма част от които на територията на Национален парк "Пирин". Тази година се предвижда ремонт на голяма част от туристическите пътеки, посочи директорът на парка Росен Баненски.
Цялата лятна програма на Банско може да се намери на сайта на общината и на официалната фейсбук страница, посочиха от общината./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg