EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско е най-добрият ски куророт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско е най-добрият ски куророт

mail15:08 | 14.11.2023прегледи 933 коментарикоментари 1


Банско е определен за най-добрия ски курорт на България за 2023 г., според гласуване, съобщиха от концесионера на ски зоната "Юлен" АД.

За единадесети пореден път Банско получи ски "Оскара" и официално може да ползва определението "Най-добър ски курорт на България", решиха в анонимно гласуване професионалисти, работещи в ски индустрията, потребители на услугата, туроператори, агенти и медии, посочват от концесионера. Гласуването е било в периода между 26 юни и 13 октомври на сайта на Световните ски награди www.worldskiawards.com. 

Друга от Световните ски награди е за "Кемпински хотел Гранд Арена Банско", който е определен за най-добър ски хотел на България, отбелязват от "Юлен" АД. 

Тази година в анонимното гласуване отново са се включили над 4 млн. души. 

Ски туризмът е важен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона пътувания на скиори се извършват всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които предлагат над 6 милиона хотелски легла. 

"Щастливи сме, че печелим този Оскар в областта на ски туризма за единадесети пореден път, защото това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като предпочитано място за луксозно ски преживяване, където водещото е високото качество на услугата на изключително атрактивна цена", каза Иван Обрейков, маркетинг директор на "Юлен" АД, цитиран в съобщението. Той посочи, че до 15 декември всеки любител на зимните спортове може да се сдобие със сезонна карта за съоръженията в Банско срещу 1500 лева, цена която остава непроменена от две години насам, въпреки високите инфлация и цени на енергоизточниците.

От "Юлен" АД отбелязват, че през лятото на тази година са направили инвестиция, за да усъвършенстват инсталацията за технологичен сняг на водещата фирма "ТехноАлпин" (TechnoАlpin) по дължината на целия ски път, което позволява при благоприятни условия - температура под минус 2 градуса и ниска влажност на въздуха, той да бъде заснежен в рамките на 72 часа. За предстоящия зимен сезон са закупени и две нови модерни снегоутъпкващи машини "Лейтнер" (Leitner), които ще спомогнат за поддръжката на пистите.


 
Коментари
 
банско - 15-11-2023 г. 13:35:14

спор няма

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg