EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско в европроекти с Гърция, Тракия, Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско в европроекти с Гърция, Тракия, Македония

mail15:15 | 29.03.2016прегледи 1656 коментарикоментари 0


На редовно заседание общинският съвет в Банско одобри участието на общината като партньор и бенефициент в проекти по програми на Европейския съюз за трансгранично сътрудничество, съобщи пресцентърът на общината.
Проектите, с които ще се кандидатства за еврофинансиране, са "Управление на водите за напояване в Източна Македония и Тракия, Гърция и в Южните райони на България", "Реновиране и оборудване на терапевтични центрове в трансграничния регион с цел подобряване на здравната инфраструктура" и "Устойчиво развитие чрез електрическа мобилност".
С изпълнението им се очаква да се въведе технологична система за постоянен мониторинг на качеството на водите, да се обзаведат медицински кабинети и подобрят медицинските услуги в селата, както и пилотно използване на превозни средства, захранвани с електричество, като част от усилията за поетапно създаване на природосъобразен обществен транспорт, информират от общината.
Друго важно решение, което общинските съветници са взели, е за промяна в правилата за платено паркиране на територията на Банско, като са очертани зоните и улиците, които ще бъдат засегнати, както и въвеждането на служебен абонамент с карти за собственици на търговски обекти и доставчици.
На днешното заседание д-р Тодор Петлов е бил единодушно удостоен от общинския съвет със званието "Почетен гражданин на гр. Добринище". Освен като един от най-известните педиатри в региона, д-р Петлов е заслужил отличието и за своята краеведческа дейност.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg