EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Банките ще се нуждаят от повече кеш след стрес - тестовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банките ще се нуждаят от повече кеш след стрес - тестовете

mail11:40 | 09.07.2010прегледи 569 коментарикоментари 0


Банките от еврозоната по всяка вероятност ще се нуждаят от около €90 млрд. ($113.78 млрд.) допълнителен капитал да запълнят дупките в балансите си, които се очаква да бъдат разкрити от стрес - тестовете, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на данните от анализ на Credit Suisse.
Германските регионални Landesbanks може би ще потърсят финансови инжекции в размер от €37 млрд., а испанските банки - €12 млрд., отбелязва от Credit Suisse.
В представения доклад на банката се разглежда сценарият, според който банковият сектор ще премине през значителен икономически спад и ще бъде принуден да задържи авоарите от държавни ценни книжа до 3 %, под нивото на всяка страна за сауповете за кредитно неизпълнение, което е форма за застраховане срещу дефолт.
Очаква се резултатите от проведените стрес - тестове на 91 европейски банки да бъдат публикувани на 23 юли. След това, ще трябва да бъдат предприети „подходящи действия” от банките и регулаторните органи, които да подсигурят банковите баланси, коментира президентът на Европейската централна банка Жан Клод - Трише. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg