EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банките в САЩ доста стабилни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банките в САЩ доста стабилни

mail08:10 | 11.03.2013прегледи 443 коментарикоментари 0


Почти всички големи банки в САЩ показаха, че в момента са най-добре подготвени за евентуални икономически сътресения от началото на финансовата криза през 2008 година, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС. Агенциите се позовават на резултатите от тестовете за устойчивост на банките, публикувани от Управлението за федерален резерв (УФР). Според тестовете само една банка от общо 18 - Ally Financial Inc не разполага с достатъчни финансови буфери за сигурност в случай на огромни загуби и други отрицателни събития при сериозни икономически проблеми.

И преди година тази банка, която по-рано влизаше в структурата на концерна General Motors - GM, бе главният аутсайдер, отбелязва ИТАР-ТАСС. Активите й са под равнището, което УФР настоява банките да поддържат като резерва в случай на голяма рецесия.
При тестовете за устойчивост се е разглеждал най-лошият сценарий на развитие на събитията и то не само в САЩ, а също в Европа и Азия. При този сценарий безработицата в страната се
повишава от сегашните почти 8% до 12%, ценните книжа губят половината от стойността си, а цените на жилищата спадат с 20%. Освен това общите загуби на 18-те банки в такъв случай възлизат на 462 милиарда долара през четвъртото тримесечие на 2014 година.
 


Тагове: САЩ, банки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg