EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банките - застрашени от разходите по финансиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банките - застрашени от разходите по финансиране

mail15:52 | 10.11.2009прегледи 599 коментарикоментари 0


Банките по света скоро ще се изправят пред все по- нарастващите разходи по финансиране, което неизбежно ще се отрази на печалбата им и на тази на техните клиенти, след като се наложи да връщат дългове в размер от милиарди долари през следващите три години, съобщава Financial times, цитирайки данните от представено във вторник проучване.
Институциите, които искат в най- кратки срокове да се освободят от формираната финансова зависимост, ще платят повече, заради тенденцията към увеличаване на лихвените нива и намеренията на правителствата да преустановят подкрепата на финансовата система, става ясно от проучване на кредитната рейтингова агенция Moody’s.
Тенденцията по бързо изплащане на дълговете ще засегне най- вече Великобритания и САЩ, отбелязва FT. Огромните дългове, които тези страни имат да изплащат - в размер от $ 2 000 млрд. до 2012 г., ще намали печалбите на банките и ще ги принуди да наложат по- високи такси за услугите си на отделните клиенти и компании.
Надпреварата по рефинансиране на над  $ 7 000 млрд. до 2012 г. и други  $ 3 000 млрд. до 2015 г. ще открои разделението на печеливши и загубили от кризата като по- стабилните банки ще имат възможността да постигнат финансиране при по-ниски лихвени нива в сравнение с проблемните си конкуренти.
Редица инвеститори са на мнение, че увеличаващите се дългове ще рефлектират и върху разходите за банкови облигации.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg