EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банки и фондове били наясно с измамите на Мейдоф

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банки и фондове били наясно с измамите на Мейдоф

mail11:10 | 16.02.2011прегледи 630 коментарикоментари 0


Създателят на най-голямата финансова пирамида в света Бърнард Мейдоф, който излежава присъда от 150 години затвор, заяви в интервю за в. "Ню Йорк таймс", че някои банки и инвестиционни фондове задължително са били в течение на неговите измами.
"Не е възможно да не са знаели", заявява Мейдоф пред всекидневника, цитиран от световните агенции.
Мейдоф твърди, че това прави тези институции, чиито имена обаче не назовава, в известен смисъл "съучастници" в гигантската измама.
""Ако правите нещо лошо, ние не искаме да знаем за това".
Такова беше тяхното отношение", допълва пред електронното издание на американския вестник Мейдоф, наречен измамника на века.
Арестуван в края на 2008 година, Мейдоф бе признат за виновен през юни 2009 година в организирането на гигантска финансова пирамида, чиито жертви станаха близо 16 000 физически и юридически лица, изгубили общо няколко десетки милиарда долара, поверени на неговия фонд.
Ървинг Пикард, определен от потърпевшите от дейността на Мейдоф да ги представлява, внесе жалба в съда на 2 декември срещу американската банка JPMorgan, обвинявайки я, че е "изцяло съучастник" в измамата, организирана от някогашната звезда на Уолстрийт, тъй като "съзнателно", също като други финансови институции, си е затваряла очите за неговите злоупотреби.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg