EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банкери заменят Blackberry с iPhone

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банкери заменят Blackberry с iPhone

mail11:35 | 17.05.2010прегледи 983 коментарикоментари 0


В британската банка Standard Chartered в момента подменят стандартното корпоративно устройство за комуникация - Blackberry, с iPhone, съобщава Reuters. С това решение хиляди банкери ще общуват, използвайки устройството на Apple.
От азиатския клон на Standard Chartered са коментирали пред Reuters, че от централата в Лондон предлагат на потребителите на Blackberry в корпорацията да сменят смартфоните си с iPhone, след което компанията да продължи да плаща месечните им сметки и поддръжка, свързани с бизнеса на компанията.
„Това е мащабна инициатива на банката, която включва направленията от търговията на дребно до потребителското обслужване в световен мащаб,” коментира пред Reuters говорител на клона на банката в Сингапур.
Процесът по пренасочване на корпоративните услуги по поддръжка на emai и други от Blackberry към iPhone е стартирал преди около месец, коментира говорителят, въпреки че е заявил, че не знае колко точно от 75 000 служители в азиатския клон на банката използват Blackberries и кога процесът по трансфер на услугите ще приключи.
Банкери от други финансови институции като HSBC Holdings Plc и Morgan Stanley вече ограничиха използването на Blackberry като стандартно устройство за бизнес комуникация.
Процесът по замяна на устройствата за комуникация ще отнеме време, предимно заради съображения за сигурност, коментират финансови специалисти и анализатори в сферата на информационните технологии.
„Ако много компании се ориентират към iPhone на Apple, това, разбира се, ще бъде лоша новина за RIM,” смятат анализатори, цитирани от Reuters. “Това обаче ще отнеме много време, тъй като компаниите ще проведат и свои вътрешни проверки, преди да се решат на промяна. В този смисъл ще мине известно време преди да бъде отчетен негативен ефект за RIM,” допълват още експертите.
Най- големият проблем за компаниите при избирането на устройство за комуникация е криптирането на данните.
„RIM притежава система, която е по- ефективна от тази на повечето производители на мобилни телефони и, ако предстои да бъде извършена смяна към iPhone, то това няма да стане за един ден, а по- скоро ще бъде бавен и последователен процес,” допълват още експертите на Reuters.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg