EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банкери дискутират финансовата стабилност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банкери дискутират финансовата стабилност

mail11:30 | 18.10.2010прегледи 574 коментарикоментари 0


Започна среща на представители на Международния валутен фонд (МВФ) и водещи световни централни банкери на фона на "войната на валутите" и крехкото икономическо съживяване в развитите страни, предаде Франс прес.
Въпросът за неотдавнашните намеси на редица централни банки с цел да бъде понижен курсът на тяхната национална валута обаче няма да бъде предмет на дискусиите на конференция, отбелязва МВФ.
Целта е "да постигнем напредък по въпросите за предпазни  механизми" за банките, "така че да допринасят за гарантирането на финансовата стабилност", обясни МВФ в края на септември.
Днешните сутрешни дискусии на форума в Шанхай са съсредоточени около въпроса за правилата за предпазни механизми, които трябва да бъдат създадени и приложени, за да се избегне фалитът на финансови институции, които крият опасност да доведат до фалит цели икономики, каза съветник на китайската централна банка, която е домакин на срещата.
Срещата в Шанхай предшества разговорите на финансовите министри и централните банкери на страните от Г-20, които са насрочени за петък и събота в Южна Корея, уточнява АФП.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg