EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банка печели награда за управление на риска

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банка печели награда за управление на риска

mail14:40 | 27.01.2011прегледи 1126 коментарикоментари 0


Служителите на ПроКредит Банк България спечелиха наградата за „Управление на риска” на финала на международното състезание по управление на активи и пасиви, който се проведе миналата седмица в Париж. Състезанието се организира за четвърти пореден път от холандската банка за предприемаческо развитие FMO (Finance for Development), германската финансова институция за подпомагане на развитието DEG (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschafft, KfW Bankengruppe), и Френската компания за инвестиции и подпомагане на икономическото сътрудничество PROPARCO (Groupe Agence rancaise De Developpment), която бе любезен домакин на тазгодишните финали.
Шест банки и финансови институции, работещи на различни развиващи се пазари, се включиха в онлайн симулация за управление на активи и пасиви с отбори от по четири специалисти. Тази симулация позволи на участниците да предложат решения за най-добро управление и контрол на „виртуална универсална банка”. Това включваше влияние върху управлението на риска, създаване на банковото портфолио, източници за финансиране и разработване на маркетингова стратегия. Решенията на шестте отбора финалисти бяха оценявани основно по критериите най-добра цена на акция и управление на риска.
След напрегнато съревнование, в трите етапа на финала, на първо място се класира отборът на микрофинансиращата институция FINCA, а отборът на ПроКредит Банк България спечели наградата за управление на риска.
Състезанието по управление на активи и пасиви е част от постоянните усилия на организаторите от DEG, FMO и PROPARCO да разширят капацитета на банките, работещи на развиващи се пазари, с който да отговорят на нуждите от финансиране на местното предприемачество. В допълнение престижното състезание има за цел да даде възможност за обмяна на опит между банковите специалисти и създаване на мрежа от контакти между различните финансови институции като така допринесе за подобряване на нивото на управление на риска.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161