EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банка ДСК „Банка за десетилетието”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банка ДСК „Банка за десетилетието”

mail15:40 | 03.09.2010прегледи 1093 коментарикоментари 0


Британското списание Finance Central Europe (FCE) обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка на десетилетието 2000 – 2010 г. в България”,  и за пети пореден път за „Най-добрата банка в България 2010 г.”.
Двете награди на Finance Central Europe са поредното признание за ефективността  на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, съобщиха от пресцентъра на банката.
Особено ценен е призът „Най-добрата банка на десетилетието 2000 – 2010 г.”, който престижното лондонско списание присъжда за първи път тази година. Той се основава на години задълбочени изследвания на банковия сектор в Югоизточна Европа от страна на специализирания екип на списанието и привлечени консултантски агенции. Очаква се тази награда да стане нов критерий за устойчиви банкови практики.
Задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона – Гърция, Турция, Хърватска,Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Сърбия и Румъния. 
Ранглистата, която FCE публикува през 2010 г.,  се основава на щателни анализи, както на текущото представяне на банките, така и на резултатите през цялото десетилетие 2000- 2010 г., и на референции от консултантски агенции.  С общ тираж вече около 162 000 броя, FCE се чете от най-влиятелните личности, вземащи икономически и политически решения, и инвеститори от цял свят.
Finance Central Europe придават много висока стойност на тазгодишната класация. „Банките в Югоизточна Европа могат да обучават „банките-гиганти” в САЩ, Великобритания и Западна Европа как се расте на база привличане на депозити и разумно кредитиране.  Печалби могат да бъдат постигнати на основата на проявен здрав разум и оценка на риска, което прави банките в Югоизточна Европа институции, в които няма дефицит на доверие. Банките в Югоизточна Европа и техните мениджъри се оценяват като едни от най-добрите в света”, гласи обосновката на издателите на Finance Central Europe за присъдените награди.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg