EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БАН - дискусия за пазарите на труда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БАН - дискусия за пазарите на труда

mail14:45 | 08.05.2012прегледи 497 коментарикоментари 0


Дискусия за европейските трудови пазари и политиките в подкрепа на доходите и заетостта организира утре Институтът за икономически изследвания на БАН. Тя ще се проведе в рамките на дискусионния семинар АгорА, в който от две години се обменят мнения на изследователи от различните секции на Института. Дискусията ще започне с публична лекция на проф. д-р Искра Белева за европейските трудови пазари и в каква степен кризата ги отдалечава от Стратегията „Европа 2020”. Освен преглед на националните програми, ще бъдат разгледани и политиките в подкрепа на заетостта и доходите, съобщиха организаторите на семинара от Института.
Искра Белева е професор в Института за икономически изследвания на БАН, в секция „Макроикономика”. Защитила е докторска дисертация в Московски държавен университет „М. Ломососов”, а по-късно специализира в „Кингс колидж” – Кеймбридж, и в Атинския университет.
Автор е на статии, студии и книги по проблеми на пазара на труда и преподава в магистърски програми на НБУ и СУ „Св. Климент Охридски”.
Проф. Белева е консултант по въпроси на пазара на труда на редица национални и международни институ¬ции, член е на научни мрежи към ЕК по мобилност на работната сила и по заетост, както и за равенство между половете. Участва в международни проекти в рамките на ЕС, Световната банка, Международната организация по труда и Програмата за развитие на ООН.
Редовната сесия на Дискусионния семинар „АгорА” утре, 9 май 2012 г. започва в 17:00 часа в Голямата зала на Института за икономически изследвания на БАН, който се намира на ул. „Аксаков” №3.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg