EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Балчик и Варна намаляват вредни емисии с 20 %

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Балчик и Варна намаляват вредни емисии с 20 %

mail16:46 | 03.05.2010прегледи 1012 коментарикоментари 0


Балчик и Варна са сред 500-те европейски града, които се ангажират да намалят емисиите въглероден диоксид  с повече от 20 на сто до 2020 г., съобщи БТА.
Ангажиментът ще бъде поет утре в рамките на годишната конференция на Форума на европейските кметове, която се свиква в Брюксел. Предвид значимостта на инициативата, която заема важно място в стратегията на Европейската комисия за намаляване на вредните газове в Европа и като генератор на икономически
растеж, в събитието ще участват председателят на комисията Жозе Мануел Барозу и Хосе Сапатеро, премиер на председателстващата Европейския съюз до края на юни Испания.
Европейската комисия съобщи, че към тази важна инициатива от другите балкански страни членки на Европейския съюз Гърция е представена от 16 града, а Румъния - от 6.
Форумът на европейските кметове се превърна в ключов елемент от устойчивата енергийна политика на Европейския съюз.
Инвестирането в намаляване на емисиите на въглероден диоксид и в пестенето на енергия създава работни места, които по своя характер не могат да бъдат прехвърлени в други страни, отбеляза комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg