EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Балканска конференция по пчеларство в Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Балканска конференция по пчеларство в Плевен

mail10:03 | 09.01.2017прегледи 1492 коментарикоментари 0


Плевен ще бъде домакин на Балканска конференция по пчеларство, съобщи за БТА доц. Юлиян Станчев - председател на Областния пчеларски съюз.
Форумът се подготвя в рамките на 15-тото Международно пчеларско изложение-договаряне, което тази година ще се състои от 9 до 12 февруари в Плевен.
Събитието е най-голямо по рода си в Източна Европа и интересът към него е голям, коментира доц.Станчев. От България и съседните страни се очаква да пристигнат за изложението между 15 и 20 хиляди гости. Хотелската база в Плевен се оказва недостатъчна, за да отговори на по-големите потребности, които с годините се увеличиха, коментира доц.Станчев. По думите му изложбените площи и съоръжения за изложението също вече не достигат и това налага да се ускори реализирането на проекта за изграждане на Панаирен изложбен комплекс на мястото на изоставения от 30 години строеж на спортна зала, който се намира близо до партерната част на парк "Кайлъка".
Пчеларското изложение в Плевен традиционно се организира под патронажа на Министерството на земеделието и храните в сътрудничество с Областния пчеларски съюз, националните браншови пчеларски организации, Областната администрация и Община Плевен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg