EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бакалов -предложен за шеф на Военното разузнаване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бакалов -предложен за шеф на Военното разузнаване

mail13:40 | 11.03.2015прегледи 664 коментарикоментари 0


Йордан Бакалов е предложен за директор на службата "Военна информация" към Министерството на отбраната (МО). Това съобщи БТА, като се позова на свои източници от Министерския съвет. Според информацията на агенцията това е станало след съгласуване с премиера Бойко Борисов. Йордан Бакалов беше министър на вътрешните работи в служебния кабинет на Георги Близнашки. Той е дългогодишен депутат на СДС и е бил неколкократно член на парламентарната комисия, която следеше службите. Преди два дни министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че е уволнил досегашния шеф на военното разузнаване Веселин Иванов заради несъгласие за кадровата политика във ведомството. Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Той е народен представител от СДС в 38-то, 39-то, 40-то и 41-вото Народно събрание. Председател е на Комисията по национална сигурност и член на Комисията по бюджета и финансите в 38-то НС.

В 39-то Народно събрание е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В 40-то Народно събрание е председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на парламентарната група ОДС. В 41-то Народно събрание е председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Ползва руски и английски език.
 Днес НС избра за министър на МВР Румяна Бъчварова. По този повов премиерът Бойко Борисов коментира, че тя е избрала приемственост в екипа си, като уточни, че днес ще има нов главен секретар, до другата седмица - нов началник на ДАНС.
Борисов разказа, че е уверявал министър Вучков, че Владимир Писанчев ще подаде оставка като председател на ДАНС. „Какво ти казах за Писанчев – ще си даде оставката, но когато се докаже, че няма вина за „Червеи”. Добре, изчакваме проверката за КТБ и прокуратурата за „Червеи, дотогава ще работм”.
Премиерът подчерта, че ако главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са били сменени, е щяло да минат четири месеца, докато се приемат промените в Закона за МВР и тогава службите е нямало да работят.
„Истински разчитам за КТБ на юристите, които са тук и разбират от финанси, без да се делим и да търсим вина, сега е момента да спасим имуществото и след това да обезвъзмести. Парламента да изпрати писмо до ВСС”, каза още той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg