EUR 1.9558
USD 1.8652
CHF 1.9355
GBP 2.2875
CNY 2.7818
you tube
mobile version

Байдън с рекордно нисък рейтинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Байдън с рекордно нисък рейтинг

mail19:26 | 20.05.2022прегледи 1028 коментарикоментари 0


Рейтингът на президента на САЩ Джо Байдън е спаднал до най-ниското ниво през мандата му и песимизмът сред членовете на собствената му Демократическа партия се задълбочава, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от социологическо проучване.

Само 39 процента от пълнолетните американци одобряват представянето на Байдън като президент, показва проучване на Асошиейтед прес и Националния център за изследване на общественото мнение, а това представлява спад в сравнение с вече негативния негов рейтинг, измерен миналия месец.

Като цяло само около двама от всеки 10 пълнолетни казват, че САЩ са поели в правилната посока или че икономиката е добра - в сравнение с около трима от всеки 10 преди месец. Спадът на одобрението е концентриран сред поддръжниците на демократите и само 33 процента от запитаните, подкрепящи партията на президента, казват, че страната е поела в правилната посока - в сравнение с 49 процента през април.

Особено тревожно за Байдън преди междинните избори в САЩ е, че одобрението му сред демократите е 73 процента, което представлява значителен спад в сравнение с началото на неговия мандат, когато то никога не спадаше под 82 процента.

Проучването отразява широкоразпространено недоволство в страната, предизвикано от множеството предизвикателства, пред които тя е изправена - от инфлацията, насилието с огнестрелни оръжия и внезапния недостиг на бебешки храни до продължаващата пандемия.

Като цяло две трети от американците не одобряват начина, по който Байдън управлява икономиката. Тази оценка до голяма степен не се е променила през последните няколко месеца, въпреки че се е повишила леко в сравнение с първите два месеца на годината. Но има и признаци, че недоволството от Байдън и икономиката се е задълбочило. Само 18 процента от американците казват, че политиките на Байдън са помогнали повече, отколкото са навредили на икономиката, в сравнение с 24 процента през март. Петдесет и един процента казват, че те повече са навредили, отколкото са помогнали, а 30 процента не могат да преценят. Процентът на демократите, които казват, че политиките на Байдън повече са помогнали, е спаднал от 45 на 37 процента, въпреки че само 18 процента казват, че повече са навредили. Четиридесет и четири процента не могат да преценят.

Само 38 процента от анкетираните подкрепят миграционната политика на Байдън, а 45 процента одобряват как той се справя с отношенията с Русия. Само 21 процента от анкетираните за новото проучване американци казват, че имат "силна увереност", че Байдън ще се справи със ситуацията в Украйна; 39 процента казват, че имат известна увереност, а други 39 процента казват, че почти му нямат доверие.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg