EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Базелски правила III въвеждат ред в банките по света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Базелски правила III въвеждат ред в банките по света

mail09:00 | 13.09.2010прегледи 957 коментарикоментари 0


Финансови регулаторни органи от цял свят постигнаха споразумение, според което от банките ще се изисква да увеличат капиталовите си резерви, предаде АП. Агенцията се позовава на пожелал анонимност източник от преговорите в швейцарския град Базел на представители на най-важните централни банки. Споразумението, наричано Базелски правила III, се смята за крайъгълен камък на глобалната финансова реформа, предложена от правителствата след кредитната криза и последвалите я икономически сътресения, които бяха причинени от рискованите практики на банките.Подробностите по споразумението ще бъдат огласени по-късно, а той ще влезе в сила, след като националните правителства го ратифицират, посочва АП.

Целта на срещата бе, за да се постигне окончателно споразумение по изискванията за равнището на капиталовите резерви на банките, предаде Асошиейтед прес. Заседанието на Банката за международни плащания в Базел е основно за реформите в световната финансова система, предложени от правителствата след кредитната криза и последвалите я икономически сътресения, които бяха причинени от рискованите практики на банките.
Представители на водещи централни банки, включително председателят на управителния съвет на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Бен Бърнанке обсъждаха колко пари банките трябва да поддържат като резерв, за да покрият евентуални рискове.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167