EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Багажът при самолетните билети – екстра от миналото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Багажът при самолетните билети – екстра от миналото

mail07:15 | 27.05.2017прегледи 1961 коментарикоментари 0


Ако резервирате самолетен билет и той не включва възможност да превозвате багаж – не се изненадвайте. Все по-голям брой редовни авиокомпании въвеждат нови икономични тарифи, които не включват регистриран багаж в цената, съобщава туристическа агенция eSky.

Дори авиационни гиганти като Delta, United и American Airlines вече въведоха такива рестриктивни тарифи по част от своите маршрути. С това те се опитват да устоят на силната конкуренция на нискотарифните авиокомпании, които продължават да завземат все по-голям дял от авиационния пазар.

Както знаем, една от причините нискотарифните авиокомпании да предлагат толкова евтини самолетни билети, е фактът, че техните тарифи не включват регистриран багаж и той се заплаща отделно. Редовните превозвачи вече също прилагат този похват, за да могат да предложат по-евтини билети за онези, които искат и могат да пътуват само с ръчен багаж.

Почти всички по-популярни у нас редовни авиокомпании като Bulgaria Air, Lufthansa, Austrian, Air France, KLM, Alitalia и тн., вече предлагат такива билети по своите европейски маршрути. Като най-евтини, тези тарифи излизат винаги с приоритет в онлайн резервационните системи, което означава, че почти сигурно билетът, който купувате, включва само ръчен багаж.

Това е съществена промяна на модела, към която пазарът и потребителите неизбежно трябва да се адаптират.

Възможността да добавите регистриран багаж към пътуването си става само срещу допълнително заплащане, като таксите започват от 15-20 евро в едната посока, в зависимост от авиокомпанията, маршрута и натовареността на сезона.

Експертите съветват – винаги проверявайте какъв багаж е включен в цената на билета ви, тъй като заплащането му на летище обикновено е значително по-скъпо, отколкото при онлайн резервация.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg