EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БАБХ облекчи продажба на храни и живи животни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БАБХ облекчи продажба на храни и живи животни

mail11:05 | 21.11.2023прегледи 617 коментарикоментари 0


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) облекчи мерките за продажба на храни и живи животни на пазарите, които въведе в края на миналата седмица, съобщи Министерството на земеделието и храните. 

Агенцията разрешава продажбата на определение храни от животински произход. Тя позволява и провеждането на пазари за всички видове животни, с изключение на свине и птици. Не се допуска и търговията с екзотични птици. 

Разрешена е продажбата на термично преработени продукти от птиче месо, които могат да бъдат консумирани, без да се налага допълнителната им преработка.

Остава в сила обаче забраната за търговия с определени храни, осъществявана на пазарите, на временни и на подвижни търговски обекти. Сред забранените за покупко-продажба храни са яйцата и прясното птиче месо, под формата на разфасовки и на месни заготовки от птиче месо. 

Българската агенция по безопасност на храните продължава засиления контрол на пазарите за спазване на наложените мерки. При констатиране на нарушения, инспекторите на БАБХ ще предприемат административни мерки, предвидени в националното законодателство.

Агенцията наложи ограничителните мерки заради възможното разпространение на болести по животните, сред които птичи грип, африканска чума по свинете, шарка по овцете и козите, както и други заболявания. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037