EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АЦБ ще изкупи акции на Apple

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АЦБ ще изкупи акции на Apple

mail16:09 | 14.09.2016прегледи 672 коментарикоментари 0


Английската централна банка включи американският технологичен гигант Apple към списъка на компаниите, които ще бъдат част от новата стимулираща програма за изкупуване на облигации.

Това означава, че централната банка счита компанията за имаща значителен принос за британската икономика. Това решение със сигурност ще ядоса критиците на Apple, сред които е и Европейската комисия, която обвини американската компания в избягване на данъци чрез пренасочването на продажбите през Ирландия.

Програмата за изкупуване на корпоративни облигации се прилага за пръв път от АЦБ и е в резултат на решението за напускане на Европейския съюз, взето на референдума на 23-ти юни. Целта е да се намалят разходите по кредитирането за частния сектор и по този начин да се стимулират инвестициите.

Основните критерии за включване на дадена компания в списъка на АЦБ за изкупуване е тя да има значителни продажби в Обединеното Кралство или централата и да се намира там. В случая с Apple централата не се намира в страната, а по-голямата част от продажбите легално се пренасочват към Ирландия с цел избягване на данъци.

Бул Тренд Трейдър


Тагове: АЦБ, Apple, акции
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg