EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Афганистанските бизнесдами търсят пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Афганистанските бизнесдами търсят пазари

mail10:06 | 20.03.2023прегледи 1216 коментарикоментари 0


Десетки бизнесдами от Афганистан взеха дистанционно участие в търговско изложение в Дубай, предаде Ройтерс. Поради визови ограничения и поради забрана да пътуват в чужбина повечето от тях се включиха чрез видеоконферентна връзка от Кабул.

Афганистанските бизнесдами представиха продуктите, които предлагат - килими, бижута, сушени плодове и ръчно изработени стоки, в опит да открият клиенти на международните пазари на фона на ограничените възможности за жените да работят, откакто талибаните взеха властта в азиатската страна, отбелязва Ройтерс.

Афганистанките споделят, че ограниченията, които режимът на талибаните им налага, както и изпитващата затруднения икономика на родната им страна, възпрепятстват развитието на техния бизнес. 

На изложението в Дубай, което се провежда с подкрепата на Програмата за развитие на ООН (ПРООН), присъства Раяна Карим от Женската търговска камара в Афганистан. Тя съобщи, че в камарата се стремят да изградят и популяризират бранд, представящ продуктите, които са изработени от афганистански жени. Целта е този бранд да стане разпознаваем сред потребителите в чужбина, които желаят да помогнат на жените в Афганистан.

"Крайните потребители в Европа, САЩ и Обединените арабски емирства искат да помогнат на афганистанските жени. Ние трябва да им дадем тази възможност", заяви Раяна Карим пред Ройтерс. 

"Вие подкрепяте някоя жена в Афганистан всеки път, когато закупите качествен продукт, създаден или предложен от нея. Помагате й да постигне финансова независимост", сподели бизнесдамата от Женската търговска камара в Афганистан.

 По оценка на Международната организация на труда (МОТ, огласена наскоро, около 25 на сто от работните позиции, заемани от жени, са закрити, откакто талибаните взеха властта в Афганистан през 2021 г./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098