EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Атина преговаря задкулисно за 50 млрд. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Атина преговаря задкулисно за 50 млрд. евро

mail14:00 | 17.02.2011прегледи 572 коментарикоментари 0


Атина води задкулисни преговори с Европейската комисия (ЕК), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ), чиято цел е да бъде променен текстът в меморандума с тези три институции, засягащ договорената с тях приватизационна програма, съобщава в. "Катимерини".
Правителството иска по възможност от текста да бъде махнато числото 50 милиарда евро и според някои източници то вече е депозирало искане за това в МВФ.
В актуализирания меморандум, който бе договорен миналия петък, кабинетът в Атина се е ангажирал да представи приватизационна програма за 50 млрд. евро, от които 15 млрд. евро да бъдат събрани за периода 2011-2012 г., а останалите до 2015 г.
В. "Катимерини" твърди, че климатът за Гърция в Брюксел, а също и във Вашингтон, където е централата на МВФ, е "тежък", поради което се изказвали опасения, че исканията на така наречената тройка - ЕК, ЕЦБ и МВФ, спрямо Гърция ще станат още по-настойчиви и че натискът им върху страната ще се засили в следващите месеци, когато те ще трябва да дадат нова оценка по прилагането на меморандума.
Не е изключено, ако правителството в Атина се отклони от изпълнението на целите, да му бъдат поискани допълнителни мерки с оглед на отпускането на следващите траншове от заемите за Гърция на стойност 110 млрд. евро, пише вестникът.
В Брюксел се е затвърдило убеждението, че повечето министри от правителството в Атина не осъществяват исканите структурни промени и реформи. Недоволство буди също безсилието на правителството и опозиционната партия Нова демокрация да постигнат консенсус за оздравяване на гръцката икономика, посочва още изданието.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162