EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Атака" против продажба на ЕРП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Атака" против продажба на ЕРП

mail14:45 | 14.05.2010прегледи 1281 коментарикоментари 0


„Атака" е против продажбата на 33% държавен дял от електроразпределителните дружества /ЕРД/, съобщи Павел Шопов пред депутатите в пленарната зала.
Аргументите за това са, че за дружествата ще се получат само жълти стотинки, но така ще се укрепи монополът на тези дружества, като те ще станат по-нагли в поведението си, коментира още Павел Шопов.
Той се позова с пример от Унгария, която е изгонила едно ЕРД, което в момента оперира у нас. Възможност за преразглеждане на договорите има и в България, защото те са сключени в нарушение на решение на 38-то Народно събрание, според което раздържавяването трябва последва приемането на национална енергийна стратегия, каквато до момента няма.
Затова от партията настояват да се втвърдят мерките към електроразпределителните дружества чрез ДКЕВР, да се следи стриктно как те спазват приватизационните договори, както и да се намерят правни аргументи за връщане на държавните активи от дружествата, вместо "премиране" на сегашните собственици с държавния дял.


Тагове: продажба, ЕРП
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160